Solubag je schválený pro styk s potravinami!

16.10.2019

Materiál Solubag získal od Státního Zdravotního Ústavu certifikát a schválil tak styk materiálu Solubag s potravinami.

Testy jsme si vyžádali u Státního Zdravotního Ústavu, který testoval Solubag v přísných podmínkách a vystavoval ho různým teplotám, chemikáliím a experimentům. Na základě těchto testů můžeme prohlásit, že:

  1. Solubag je vhodný pro přímý styk se suchými potravinami, neloupaným a nekrájeným ovocem a zeleninou, oříšky a sušeným ovocem i zeleninou. Materiál Solubag se dá také použít pro koření, kakao, cukr, sůl, mouku, ovesné vločky, kukuřičné lupínky nebo těstoviny, kávu, bylinky či sýry s nepoživatelnou kůrou. Vždy se musí jednat o suché potraviny a potraviny bez tukových látek na povrchu.
  2. SZÚ také schválila Solubag jako vhodný sekundární obal (tzn. jako nákupní tašku či materiál pro usnadnění manipulace s výrobky v primárním obalu). Máme tedy certifikátem potvrzeno, že nákup, který do Solubag tašky vložíte jako do sekundárního obalu, bude naprosto v pořádku a bez problémů poživatelný.
  3. Mezi potraviny, které nejsou pro přímý styk s materiálem Solubag vhodné, patří zejména nápoje, pasty či krémy, oleje a potraviny nebo výrobky, u kterých najdeme tuk na povrchu (např. sýry bez kůry, pečivo s tukovými látkami na povrchu, či živočišné produkty).

    Více informací poskytneme na vyžádání, piště na info@solubag.cz.