Zajímavosti ze světa plastů

Podvod na spotřebitele je investigativní dokumentární seriál, který ukazuje, jak hrůzné dopady může mít nedbalost a podvádění při výrobě a propagaci oblíbeného spotřebního zboží. Jedním z dílů Netflixu je Recyklační podvod, který poukazuje na to, jak se s recyklací plastů zachází po celém světě, a co se stalo po tom, co Čína přestala být v roce...

Díky nešetrnému chování jsme si zahltili planetu plasty. Plasty se nacházejí nejenom v řekách i mořích, ale i díky tomu, že se rozpadají na stále menší a menší částice (mikroplasty), je nalezneme i ve vodních živočiších, které pak konzumujeme.

Ačkoli na plastové tašky už narazíme v menším měřítku, stále jich v našem životě koluje velké množství. Plastovou tašku nabízí drtivá většina obchodů a jednorázové plastové sáčky jsou volně k dispozici téměř u každé zeleniny, ovoce nebo pečiva, často jako jediná nabízená alternativa. Tyto sáčky používáme jako samozřejmost, jsou neodmyslitelnou...

Začátkem července 2019 navštívil majitel patentu Solubag™, pan Roberto Astete, Českou republiku. Celých 5 hodin prezentoval unikátní materiál Solubag pro nás, zaměstnance Kyosun, a my jsme doslova hltali jeho slova.

Solubag je revoluční materiál. Na první pohled připomíná klasický sáček, ale už po pár vteřinách si všimnete několika rozdílů. Sáčky Solubag jsou pevnější, mají jinou texturu na omak a hlavně - můžete je rozpustit ve vodě. Solubag tak slibuje ekologickou likvidaci a konec zatěžování životního prostředí.